Menu Sluiten

Zonvakantie

Zonvakantie

Zon, zee, strand, tijd voor elkaar. We willen er toch minimaal 1x per jaar met elkaar op uit. Spanje, Griekenland en Turkije blijven torenhoog favoriet bij veel Nederlanders. En niet onlogisch! Maar het is steeds makkelijker om je zonvakantie op een andere bestemming dan hier door te brengen. Wacht dat je van Kaapverdië, Italië of Marokko?

Zonvakantiespecialisten: TUI, Sunweb & Corendon

Er zijn 3 grote touroperators in Nederland: TUI, Sunweb en Corendon. TUI is de grootste in Nederland en heeft de meeste bekendheid. Sunweb staat bekend als prijsvechter. Corendon is dit ook en is gespecialiseerd in de Turkse markt.

Tui Logo

TUI is de grootste aanbieder van vakanties ter wereld. Alleen in Nederland bedraagt de omzet al 1,2 miljard euro.

  • Gespecialiseerd in eigenlijk alles
  • Vliegt met TUI Airlines
  • Positioneert zich als dé marktleider met kwalitatief goede hotels

Je weet wel, Cor en Don. Corendon is begonnen als Turkije specialist maar biedt nu een breed scala aan bestemmingen aan.

  • Gespecialiseerd in reizen naar Turkije en Griekenland
  • Vliegt met Corendon Airlines
  • Positioneert zich als prijsvechter
Sunweb logo

Sunweb is dé prijsvechter op de nederlandse markt en biedt leuke kleinschalig accommodaties aan.

  • Gespecialiseerd in laaggeprijsde accommodaties in Spanje en Griekenland
  • Vliegt Voornamleijk met Transavia
  • Positioneert zich als prijsvechter

Vlucht + Hotel + Transfer

Een pakketreis bestaat uit de vlucht, hotel en transfer. Vaak zijn dit bustransfers, maar kan je ook een upgrade nemen naar een taxitransfer, een auto huren of op eigen houtje naar het hotel reizen. Het voordeel van boeken van een pakketreis via een touroperator zijn: het drukt de kosten, er is vaak begeleiding & het biedt zekerheid.

Het grote voordeel van een pakketreis boeken, is dat je via een touroperator boekt. Deze touroperators hebben het grote voordeel dat ze groot inkopen. Dit drukt de kosten van een vakantie. Wel is het zo, dat de prijzen naar beneden gaan wanneer er weinig vraag is. En de prijzen omhoog wanneer er veel vraag is. Dit gebeurt in de hele markt.

Het andere voordeel is dat er meestal iemand van de touroperator op de plaats van bestemming is. Heb je vragen? Kom je net aan op de luchthaven en weet je niet waar je heen moet? Moet je onverwachts terug naar Nederland? Heb je een ongeluk gehad? De persoon te plaatse is er voor je.

Als laatste is het ook het grote voordeel dat de touroperators verzekerd zijn. Wanneer er een hotel failliet gaat, kan je in een ander hotel terecht. Als een vlucht niet doorgaat, wordt er een andere vlucht geregeld. Dit zorgt voor een erg zeker gevoel! Ideaal voor families, grote groepen of wanneer je nog weinig ervaring hebt met reizen.