Menu Sluiten

Vakantie Spanje – Goed eten, mooie stranden & heerlijk weer

Vakantie Spanje

Hola Senor, Senorita! Dus jij wilt ook genieten van de tapas, het zachte klimaat, goede wijnen, mooie natuur en de relatief korte vlieg afstand. Een vakantie Spanje is dan ideaal. Bienvenido a España! Welkom in Spanje!

De toeristische regio’s in Spanje kan je eigenlijk in 3 delen opsplitsen: de Costa’s, de Balearen & De Canarische Eilanden. Ieder eiland of regio heeft zo zijn eigen specialiteiten, gewoontes en schoonheid. Het is dan ook lastig om over een Vakantie in Spanje in het algemeen te schrijven..

Excursie tips

In iedere regio van Spanje is er wat anders te beleven. Daarom is het lastig om excursie tips te geven voor een land als Spanje. Over het algemeen gaan Nederlander hier naar toe in verband met de korte vliegafstand, goede weer, veel Nederlands sprekend personeel en kwalitatief goede hotels.

Op zoek naar excursie tips? Bekijk ze op de regio pagina’s.

Vakantie naar Spanje

Toch doen we een poging! Spanje is al decenia lang een populair vakantie land. Dat is vaak ook wel te zien aan de hotels. Sommige hotels zijn ontzettend goed van kwaliteit. Maar, zien eruit alsof ze sinds de jaren 70 niet meer gemoderniseerd zijn. Echter zie je wel een kanteling plaatsvinden. Steeds meer hotels in Spanje zien de concurrentie van andere bestemmingen groter worden. Daardoor loopt het aantal gasten terug. Zij beginnen dus met renoveren. Iets wat jou als vakantieganger alleen maar ten goede komt.

Zoals eerder benoemd zijn er 3 gebieden die zich richten op het toerisme. Naast deze delen is een stedentrip naar Spanje ook erg populair. Denk eens aan Valencia, Malaga, Madrid of, uiteraard, Barcelona.

De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een groep eilanden voor de kust van Afrika, die onder Spanje vallen. De grootste zijn Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura. Daarnaast zijn er 3 kleine eilanden waar je ook naar toe kunt: El Hierro, La Palma en La Gomera. Deze gebieden leven voornamelijk van het toerisme en zijn hier dan ook helemaal op ingespeeld.

De Balearen

Menorca, Formentera, Mallorca en Ibiza vormen samen de Balearische Eilanden. Deze groep eilanden ligt middenin de Middellandse Zee tussen Spanje en Italië in. De eilanden hebben prachtige stranden. Menorca wordt het familie/baby eiland genoemd, Ibiza het feest eiland voor ‘de jetset’ en Mallorca is de perfecte bestemming voor stellen en vriendengroepen.

De Costa’s

De Costa’s zijn al jaren populair onder de Nederlanders. Hier kan je kroketten en frikandellen bestellen, is op een korte vliegafstand en er wonen veel Nederlanders. Dit zorgt ervoor dat veel voorzieningen hier ook in het Nederlands te vinden zijn. Denk aan een dokter of Nederlandssprekende receptioniste.

Het weer in Spanje

Het weer in Spanje is ontzettend aangenaam. In de winters duiken de temperaturen niet onder de 10 graden in Noord Spanje. Op de Canarische Eilanden blijft het zelfs erg aangenaam met zn 20/24 graden. Dit maakt de Canarische Eilanden ook de ideale winterzon bestemming. Door de ligging in zee, is het er in de zomer ook aangenaam door de heerlijke zee wind. Hetzelfde geldt voor de Balearen. Hier wordt het echter in de winter wel wat kouder, maar ook nog steeds aangenaam.

De costa’s, Balearen en Canarische Eilanden zijn dus vanaf het voorjaar de perfecte bestemming voor lekker weer. Wil je in de winter naar de zon? Ga dan naar de Canarische Eilanden.

Eten en Drinken in Spanje

Spanje staat bekend om de tapas, cava, wijn, sangria, chorizo en paella. Avondeten doen de spanjaarden vaak pas laat. Rond een uurtje of 22.00. Dit zijn wij Nederlanders helemaal niet gewend. Maar, het wend snel. Lange dag op het strand, nog even siesta houden en dan klaar maken voor het eten. Klinkt als een heerlijke vakantie.