Menu Sluiten

Vakantie Senegal

Vakantie Senegal

Dus jij wilt ook genieten Dakar, het roze meer, het goede weer in de zomer en winter & de heerlijke zandstranden. Wil je heerlijk genieten van de zon in de winter? Dan is een vakantie naar Senegal een aanrader. Bienvenue à Senegal!

Excursies

Dakar & Ile Goree: Dakar, de hoofdstad van Senegal telt zn 5 miljoen officiële inwoners. Al zie je niet veel van de stad zelf, krijg je wel goed mee hoe het er in de stad aan toe gaat. Je hebt een gedeelte dat ontzettend rijk is, maar ook een gedeelte dat weinig geld heeft. Dakar is een prima extra tussenstop als je op weg bent naar Ile Goree (Slaveneiland, indrukwekkend!)

Roze meer & Paris-Dakar rally: Het roze meer dankt haar naam aan de kleur die het krijgt door de hoge hoeveelheid zout in het water. Wanneer de zon goed schijnt, krijgt het een prachtige roze kleur. Vroeger leefde men hier van de visserij, maar door de toename in de hoeveelheid zout, stierven de vissen uit. Nu leven de mensen van het zout wordt gewonnen en verkocht.

Zelf is het roze meer niet heel speciaal. Maar wat de excursie zo uniek maakt, is dat er na het bezoek aan het roze meer, je een stuk van de Parijs Dakar rally rijdt! Gaaf, cool en heel indrukwekkend. Dit is echt een aanrader!

Safari: Het nationale symbool van Senegal is de leeuw. Deze vind je echter niet in het Safaripark Bandia. Je vindt de leeuw alleen in het oosten van Senegal. Desalniettemin kan je prachtige dieren spotten in safaripark Bandia: giraffen, zebra’s, krokodillen en neushoorns.

Hoteltips

Royal Horizon Baobab (Beste Hotel in Senegal, TIP!)

Saly

Palm Beach

Neptune

Royam

Over Senegal

Senegal ligt aan de westkant van Afrika. Binnenin Senegal ligt Gambia, een iets bekendere vakantiebestemming onder de Nederlanders. Vroeger was Senegal gekolonialiseerd door de Fransen. Deze invloeden merk je nog steeds: veel toeristen komen uit Frankrijk, er wordt Frans gesproken (naast Wolof) en het eten heeft veel Franse invloeden, denk aan croissants, kaas en stokbrood.

Senegal is de ideale bestemming voor een (winter)zon vakantie, liefhebbers van natuur en Afrikaanse cultuur. Zo schommelt de temperatuur tussen de 21 en 28 graden, zijn er verschillende nationale parken, vind je hier de Boabab boom & kan je van alles te weten komen over het Afrikaanse (slavernij) verleden. Kortom

Toch liever naar een andere bestemming? Wat dacht je van Kaapverdie, Egypte of Gambia?