Menu Sluiten

Vakantie Mauritius – Tropisch paradijs

Vakantie Mauritius

Dus jij wilt ook genieten van de zon, goede all inclusive resort, een prachtige onderwater wereld, Black River Gorges National Park, Chamarel Waterfall en de prachtige witte zandstranden en azuurblauwe zee. Geniet van een vakantie op Mauritius. Bienvenue à Maurice!

Excursie tips op Mauritius

Relax! Mauritius is niet groot, maar er valt genoeg te beleven. Voor een weekje ga je niet op vakantie naar Mauritius. Ga hier minimaal 12 dagen naar toe en ontspan. Lees een boek met het zachte warme zand onder je voeten en het geluid van de kabbelende zee en de knisperende palmbroombladeren op de achtergrond.

Ontdek de prachtige onderwaterwereld. Op het land is genoeg te zien, maar onder water nog meer. Mooi koraal zorgt voor veel en erg kleurrijke vissen, fantastisch! Als je het kan, ga duiken. Maar kies anders voor het snorkelen. De zee is verre van koud.

Ga zwemmen met dolfijnen. We blijven nog even onderwater. Als je de kans hebt, ga zwemmen met dolfijnen. Ze zijn erg nieuwsgierig en komen graag een kijkje bij je nemen. Een tip, doe dit vroeg in de ochtend. Dan ben je een van de weinige.

Doe een eiland tour. Het eiland is niet groot en kan je, als je wilt, in een lange dag zien. Dan heb ik het natuurlijk wel over de highligts: Chamarel waterval, de rumproeverij, de 7 kleurige duinen en meer. Sla deze niet over!

Ontdek Port Louis. Port Louis is de hoofdstad van Mauritius. Hier vind je nog mooie koloniale gebouwen. Het is dan ook aan te raden om hier een dag te vertoeven.

Over Mauritius

Mauritius is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht. Je vliegt hier in ongeveer 12 uur naar toe. Als je vanuit Nederland wilt vertrekken, dien je over te stappen. Dit kan je het beste doen in Parijs. Vanaf Parijs vlieg je (dagelijks) rechtstreeks naar Mauritius met Air Mauritius.

Mauritius is vernoemd naar een Nederlander: Prints Maurits van Oranje. Het eiland werd namelijk in 1638 gekolonialiseerd door de Nederlanders en vernoemde het naar de prins.

Tegenwoordig staat het eiland vooral bekent om de prachte stranden, azuurblauwe zee, heerlijke resorts en vriendelijke bevolking. Zelf ben ik in september 2018 naar Mauritius gegaan. Een heerlijke vakantie, echt! Tips lees je in de blog.

Toch liever naar een andere bestemming? Wat dacht je van de Seychellen, Malediven of Thailand?