Menu Sluiten

Vakantie Kaapverdië – Sit back and Relax

Vakantie Kaapverdië

Dus jij wilt ook genieten van de eindeloze zandstranden, heerlijk tot rust komen en het gezellige Santa Maria op Sal ontdekken. Dan is een vakantie Kaapverdië echt iets voor jou!

Excursie tips Kaapverdie

Walvissen spotten: Ga je tussen februari en april naar Kaapverdië? Sla deze mogelijkheid dan niet over! Het kost wat, maar de kans krijg je niet elke dag om deze machtige beesten te zien.

Eilandtour: Verblijf je op Sal? Doe dan een eilandtour en sla Santa Maria niet over. Het eiland is niet groot, maar leuk om in zn geheel te zien.

Catamarantocht: Dobber lekker op het water en kom helemaal tot rust op een catamaran!

Turle SOS: Zie hoe schildpadden uitkomen, maak een avondwandelin hier naar toe of adopteer een schildpadje. Te leuk!

Vakantie Kaapverdië

Kaapverdië is een eilanden archipel voor de westkut van Afrika. Het is een tijd lang een kolonie van Portugal geweest. Het toerisme zorgt voor een hoop geld in het laatje voor dit arme land.

Heel eerlijk? Er is weinig te doen op Kaapverdië, maar dat is juist de reden dat je daar naar toe gaat. Kom helemaal tot rust op één van de prachtige zandstranden en geniet van een heerlijk hotel.

Of, ga eiland hoppen. Sal en Boa Vista zijn de twee bekendste eilanden, maar er zijn er nog veel meer. Je kunt deze eilanden (gemakkelijk) aan doen met de ferry’s.

Vliegen naar Kaapverdië

Het is tegenwoordig mogelijk om bijna dagelijks naar Kaapverdië te vliegen. TUI en Transavia vliegen een aantal keer per week richting Sal. Ook Boa Vista wordt regelmatig aangedaan. Regionaal vertrekken kan vanaf Eindhoven. TUI vertrekt 3x per week hier vandaan.

Het weer op Kaapverdië

Heerlijk, ook in de winter! Door de gunstige ligging is het hier het hele jaar door lekker weer.

Bijzonderheden

  • Regel je visum vooraf (controleer goed bij je touroperator hoe en wat)
  • Je paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na aankomst
  • Het is hier 3 uur eerder in de zomer, 2 uur eerder in de winter
  • De munteenheid is de escudo 

Toch liever een andere bestemming dan Kaapverdië? Wat dacht je van Gambia, Egypte of Spanje.