Menu Sluiten

Vakantie Egypte – Zon zeker all Inclusive paradijs

Vakantie Egypte

marhabaan ya sayidi, sayidati! Dus jij wilt ook genieten van de zon, goede all inclusive resort, prachtig duikrif en de rijke historie. Marhabaan bikum fi misr!

De toeristische regio’s in Egypte kun je eigenlijk in 3 delen opsplitsen: Hurghada, Marsa Alam en Sharm el Sheikh. Iedere regio heeft zo zijn eigen specialiteiten, gewoontes en schoonheid.

Excursie Tips – Egypte

Snorkelen/Duiken: In Egypte heb je de mogelijkheid om op relatief korte vliegafstand een prachtige onderwater wereld te ontdekken!

Lokale markt: Ervaar eens een echte Egyptische markt. Zo merk je hoe het er in het dagelijks leven in Egypte aan toe gaat.

Bovenal, relax!: Over het algemeen gaat men naar Egypte om te relaxen. Doe dit dan ook vooral en laat je in de watten leggen door het personeel van een goed hotel.

Vakantie naar Egypte

Egypte heeft een rijke historie met de piramides, markten en de handel. Tegenwoordig wordt er ook veel toerisme bedreven hier. Op relatief korte vliegafstand een zon zekere bestemming!

De hotels hier zijn voornamelijk toegespitst op het all inclusive concept. Een onbezorgde en alles geregelde vakantie, tegen een vaste prijs. De 2 grootste toeristische regio’s zijn Marsa Alam en Hurghada. Sharm el Sheikh en het luxor gebied zijn minder veilig om naar toe te reizen. Een nijlcruise bestaat ook nog tot de mogelijkheden.

Marsa Alam

Marsa Alam is één van de twee grootste toeristische regio’s. Wat Marsa Alam zo bijzonder maakt, is dat je hier een prachtige onderwater wereld hebt. Schildpadden en zelfs zeekoeien kan je hier spotten. Geweldig. Dit in combinatie met goede all inclusive hotels, maakt Marsa Alam een fijne plek om te verblijven.

Hurghada

Aan de 32 kilometers lange kust van Hurghada liggen de mooiste hotels. Hier kan je helemaal tot rust komen. Geniet van de zon zekere bestemming en het heldere water.

Het weer in Egypte

Het weer in Egypte is altijd goed. Dit maakt het ook de perfecte winterzonbestemming. In de winter duik het kwik hier niet onder de 20 graden, heerlijk! Meestal is het in de winter rond de 24 graden.

Hoog zomer kan het warm worden. Gemiddeld loopt de temperatuur op tot 33 graden, met uitschieters naar boven. Met de zee en vaak het zwembad dichtbij kan je perfect genieten van de zon én afkoelen. Regenen doet het hier bijna niet. Zon gegarandeerd!

Bijzonderheden voor je vakantie in Egypte

  • Een visum is verplicht. Kijk dus goed via de reisorganisatie wat je hiervoor dient te doen.
  • Let op met water en ijsblokjes. Dit is niet van de kwaliteit die we gewend zijn
  • Respecteer altijd de gebruiken

Toch liever een andere vakantiebestemming dan Egypte? Wat dacht je van Turkije, Senegal of Kaapverdië.