Menu Sluiten

Stedentrip Madrid

Stedentrip Madrid

Hola Senor, Senorita! Dus jij wilt ook genieten van Koninklijk Paleis van Madrid, Plaza Mayor, Gran Vía, Parque del Buen Retiro en Museo del Prado. Bienvenido a Madrid!

Boek je ideale hotel naar Madrid via Booking.com
Boek je vlucht naar Madrid via Vliegtickets.nl

Vliegen naar Madrid

Om naar Madrid te vliegen vanuit Nederland, dien je vanaf Amsterdam (Schiphol) of Eindhoven te vertrekken. Vanaf andere regionale luchthavens zoals Rotterdam en Groningen, is het op dit moment niet mogelijk om naar Madrid te vliegen.

De vluchtduur bedraagt ongeveer 2 en een half uur. Vanaf Amsterdam kan je er voor kiezen om met KLM, Iberia of Air Europa te vliegen. Voor een vlucht van Eindhoven naar Madrid ben je afhankelijk van RyanAir. Deze vluchten worden niet dagelijks uitgevoerd.

Boek je vliegticket hier >>

Van de luchthaven naar het centrum

Zoals in nagenoeg elke stad is het mogelijk om met het openbaar vervoer naar het centrum te reizen. In Madrid kan je er voor kiezen om met de bus, de trein of metro. Ook kan je kiezen voor de taxi, uiteraard.

Met het openbaar vervoer van Madrid Barajas naar het centrum

De beste manier om naar het centrum te reizen is met de metro. Madrid heeft een goed metro netwerk. De metro die je van de luchthaven naar het centrum brengt is lijn 8 (rose). Deze vertrekt iedere 5 minuten richting het centrum. Dit duurt zn 35 minuten, afhankelijk van je bestemming.

Een iets snellere optie is de trein of bus. De trein, vergelijkbaar met de S-1 in Munchen, vertrekt ieder half uur en doet er zn 30 minuten over. Ook de bus doet er 30 minuten over, maar vertrekt 1x in de 35 minuten.

Controleer van te voren wanneer de metro, trein of bus vertrekt. Het kan zijn dat deze ’s avonds laat en ’s nachts niet of minder frequent vertrekken.

Met de taxi naar het centrum van Madrid

Uiteraard zijn er genoeg taxi’s om je naar het centrum van de stad te brengen. Er is, zover ik weet, een vast tarief van 30,- om je naar het centrum van Madrid te brengen. Dat scheelt weer onderhandelen.

Het weer in Madrid

Madrid ligt in het midden van Spanje. In dit gedeelte van Spanje valt relatief weinig neerslag. Maar, kan in de zomers wel bloedheet worden.

De beste reistijd naar Madrid is dan ook april tm juni en in oktober. In deze maanden is het heerlijk aangenaam met temperaturen rond de 20 graden.

Ook in de winter kan je prima naar Madrid gaan. De temperaturen zijn dan lager, maar de zon kan volop schijnen en het is strak blauw. Zo heb je toch een heerlijk lente gevoel.

Hotels in Madrid

Booking.com heeft een groot aanbod aan hotels, hostels, appartementen en B&B’s in Madrid. Zit je ideale hotel niet in bovenstaande tips? Maak dan gebruik van de zoekoptie van Booking.com.

Booking.com

Toch liever naar een andere stad dan Berlijn? Wat dacht je van Barcelona, Lissabon of Rome.