Menu Sluiten

Stedentrip Lissabon

Stedentrip Lissabon

Ola! Dus jij wilt ook genieten van de Torre de Belém, Castelo de São Jorge, Alfama, Rossio, Carmoklooster en nog veel meer. Bem vindo a lisboa!

Lissabon is de grootste stad van Portugal. En de hoofdstad. In Lissabon wonen 2,9 miljoen mensen en heeft een rijke historie.

Boek je ideale hotel naar Lissabon via Booking.com
Boek je vlucht naar Lissabon via Vliegtickets.nl

To Do Tips

Een ritje in tram 28 en de Elevador da Glória

Praça do Comércio

Castelo de São Jorge

Bezoek een van de vele miradouros

Shop till you drop in één van de vele winkelcentra

Sé Catedral

naar Belém

strand in Cascais

Vliegen naar Lissabon

Als je vanuit Nederland naar Lissabon wilt vliegen, dien je te vertrekken vanaf Amsterdam of Eindhoven. Vanaf Amsterdam vliegen Transavia, KLM, TAP en naar Lissabon. Wanneer je vanuit Eindhoven wil vliegen, kan je kiezen tussen Ryanair en Transavia. De vluchtduur bedraagt ongeveer 3 uur.

Vliegtickets.nl biedt het meest actuele en ruime overzicht van alle aanbieders en mogelijke combinaties. Op deze manier kan je de beste vliegtijden in combinatie met prijzen kiezen.

Van de luchthaven naar het centrum

Zoals in veel steden is het mogelijk om met het openbaar vervoer en met de taxi naar het centrum te gaan. In Lissabon is het aan te raden om met de metro te reizen. Deze vertrekt om de 6 á 9 minuten en rijdt van 06.00 tot 01.00. De luchthaven is het eindstation van de rode metrolijn (Linha Vermelha). Reizen met de bus is ook mogelijk, maar dit kan alleen wanneer je slechts 1 stuk handbagage hebt.

Taxi’s staan uiteraard ook bij de luchthaven. De kosten hiervan zijn ongeveer 15 tot 20 euro. Dit valt op zich mee, maar de rit duurt ook slechts 15 minuten (ongeveer).

Het weer in Lissabon

Door de zuidelijke ligging van Lissabon, is het over het algemeen altijd goed weer. In de winter schommelt het kwik rond de 15 graden, met uitschieters naar 20 graden. Niet verkeerd!

De zomers zijn vrij warm, met een temperatuur net onder de 30 graden. In onze ogen net iets té warm voor een stedentrip. Maar, het fijne aan lissabon is, is dat het aan de kust ligt. Je kunt dus een stedentrip en zonvakantie combineren!

De beste reistijd is mei, juni of september. In de wintermaanden valt de meeste neerslag. Het kan tot in april soms regenen. Daarom is het aan te raden net iets later te gaan. Je kunt ook prima in de winter maanden naar Lissabon, maar houdt dan rekening dat het iets minder aangenaam kan zijn of dat er regen valt!

Hotels in Lissabon

Booking.com heeft een groot aanbod aan hotels, hostels, appartementen en B&B’s in Lissabon. Zit je ideale hotel niet in bovenstaande tips? Maak dan gebruik van de zoekoptie van Booking.com.

Booking.com

Toch liever naar een andere stad dan Berlijn? Wat dacht je van Porto, Madrid of Barcelona?