Menu Sluiten

Stedentrip Berlijn

Stedentrip Berlijn

Hallo mein Herr, Frau! Dus jij wilt ook genieten van de Berlijnse Muur, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Potsdamer Platz en nog veel meer. Willkommen in Berlin!

Boek je ideale hotel naar Berlijn via Booking.com

Boek je vlucht naar Berlijn via Vliegtickets.nl

Vliegen naar Berlijn

Op dit moment is het alleen mogelijk om vanuit Nederland vanaf Amsterdam naar Berlijn te vliegen. KLM en Easyjet helpen je om in Berlijn te komen. Let wel op, want Easyjet vliegt op het vliegveld Berlijn Schonefeld, KLM op Berlijn Tegel. Houdt hier dus rekening mee wanneer je terugvliegt vanuit Berlijn. Het zou zonde zijn als je op de verkeerde luchthaven staat.

Check alle mogelijkheden en boek je vliegticket >>


Van Tegel naar het centrum van Berlijn

Vanaf de luchthaven Berlijn Tegel doe je er ongeveer 40 minuten over om in het centrum (Alexanderplatz) van Berlijn te komen. Dit dien je met de bus te doen, omdat er geen treinstation te vinden is. De kosten hiervan zijn ongeveer 3 euro.

Met de taxi kan je uiteraard ook van Berlijn Tegel naar het centrum komen. De kosten hiervan zijn ongeveer 30,-.

Van Schonefeld naar het centrum van Berlijn

Wanneer je met het openbaar vervoer naar het centrum van Berlijn vanaf vliegveld Schonefeld wilt, ben je aangewezen op de trein. Je dient te kiezen tussen de S-bahn (S9 of S45) of regionale trein (RE7 en RB14). De regionale treinen rijden minder frequent, maar hebben wel een kortere reistijd. Daarom adviseren wij deze optie. De trein vertrekt twee keer per uur, en doet er ongeveer een half uur over. Voor een enkele reis betaal je tussen de 3 en 4 euro.

Met de taxi kan je uiteraard ook. Houdt hierbij rekening met ongeveer 45,- en een reistijd tussen de 30 en 40 minuten.

Het weer in Berlijn

Het weer in Berlijn is over het algemeen niet echt extreem. In de winter ligt de temperatuur rond de 3 graden. Dit kan af en toe gepaard gaan met winterse neerslag.

Net als bij ons kan het in de herfst regenen. Houd hier dus rekening mee als je op stedentrip naar Berlijn gaat. De temperaturen zijn vergelijkbaar als bij ons.

De beste periode om naar Berlijn te gaan is in de lente of zomer. In de lente is het aangenaam en zacht. Gedurende de zomer kan het lekker warm zijn. Soms zelfs iets té warm.

Hotels in Berlijn

Booking.com heeft een groot aanbod aan hotels, hostels, appartementen en B&B’s in Berlijn. Zit je ideale hotel niet in bovenstaande tips? Maak dan gebruik van de zoekoptie van Booking.com.

Booking.com

Toch liever naar een andere stad dan Berlijn? Wat dacht je van München, Londen of Parijs?