Menu Sluiten

Pakketreis

Wat is een pakketreis?

Een pakketreis is een reis waar alles in zit: hotel, vlucht en vaak ook je transfer van en naar de luchthaven. Door scherpe prijsafspraken van touroperators kan dit extra voordelig zijn voor jou!

Zon, zee, strand, tijd voor elkaar. We willen er toch minimaal 1x per jaar met elkaar op uit. Spanje, Griekenland en Turkije blijven torenhoog favoriet bij veel Nederlanders. En niet onlogisch! Maar het is steeds makkelijker om je vakantie op een andere bestemming dan hier door te brengen. Wat dacht je van Kaapverdië, Italië of Marokko?

TUI & Sunweb

Er zijn 2 grote touroperators in Nederland: TUI en Sunweb. TUI is de grootste in Nederland en heeft de meeste bekendheid. Sunweb staat bekend als prijsvechter. Corendon is de derde op de markt. Voornamelijk een prijsvechter die zich richt op de Turkse markt.

TUI

TUI is een grootmacht op het gebied van pakketreizen. Het is de grootste aanbieder ter wereld. Eigen hotels, eigen vliegtuigen en eigen services. Ze hebben alles. Zo weet je zeker dat alles goed op elkaar is afgestemd en de service tijdens je vakantie goed is! Alle typen vakanties zijn mogelijk.

SUNWEB

Sunweb is een grote in Nederland en Belgie. Door vakanties goedkoop in te kopen profileren ze zich als prijsvechter. Zo betaal je niet te veel, maar voor een prima vakantie. Net iets anders dan TUI dus, maar nog steeds goed. Bij Sunweb kan je ook terecht voor je wintersport.

Vlucht, Hotel & Transfer

Een pakketreis bestaat uit de vlucht, hotel en transfer. Vaak zijn dit bustransfers, maar kan je ook een upgrade nemen naar een taxitransfer, een auto huren of op eigen houtje naar het hotel reizen. Het voordeel van boeken van een pakketreis via een touroperator zijn: het drukt de kosten, er is vaak begeleiding & het biedt zekerheid.

Het grote voordeel van een pakketreis boeken, is dat je via een touroperator boekt. Deze touroperators hebben het grote voordeel dat ze groot inkopen. Dit drukt de kosten van een vakantie. Wel is het zo, dat de prijzen naar beneden gaan wanneer er weinig vraag is. En de prijzen omhoog wanneer er veel vraag is. Dit gebeurt in de hele markt.

Het andere voordeel is dat er meestal iemand van de touroperator op de plaats van bestemming is. Heb je vragen? Kom je net aan op de luchthaven en weet je niet waar je heen moet? Moet je onverwachts terug naar Nederland? Heb je een ongeluk gehad? De persoon te plaatse is er voor je.

Als laatste is het ook het grote voordeel dat de touroperators verzekerd zijn. Wanneer er een hotel failliet gaat, kan je in een ander hotel terecht. Als een vlucht niet doorgaat, wordt er een andere vlucht geregeld. Dit zorgt voor een erg zeker gevoel! Ideaal voor families, grote groepen of wanneer je nog weinig ervaring hebt met reizen.

Andere vorm van een zonvakantie? Kies dan voor een losse accommodatie, vliegtickets en, indien gewenst, autohuur.