Menu Sluiten

Noordwijk – Perfecte get away in Nederland

Het weer wordt steeds beter in Nederland. Dat doet steeds meer mensen er toe om in Nederland te blijven voor de vakantie. Nu kom ik zelf uit het mooiste dorp van Nederland, Noordwijk. Deze bestemming wordt jaarlijks overspoelt met Duitse en Nederlandse toeristen. Maar waar komen ze eigenlijk voor? En wat is er te doen in Noordwijk? Ik heb de tips voor je! Van een echte lokal!

Eten & Drinken

Essentieel zijn eten en drinken tijdens een vakantie. In Noordwijk zijn er genoeg locaties waar lekker gegeten en gedronken kan worden. Zeker op de boulevard en op het strand zitten genoeg restaurants waar je lekker kunt eten. Maar wil je net even wat anders dan de meeste toeristen, volg dan deze tips:

 1. Branding Beach Club, Witsand of Tulum
  ‘De Branding’, Witsand en Tulum hebben allemaal dezelfde eigenaar. Misschien ken je de strandtenten wel van de perfecte Instagram plaatjes. De sfeer die hier heerst is heerlijk ontspannen te noemen. Sitback, relax, have a beer en een heerlijke maaltijd. De foto’s spreken voor zich denk ik zo. En daarnaast ook nog eens goede bediening en heerlijk eten. Maar, je zit nou eenmaal op het strand. Dus de prijzen zijn iets hoger dan gemiddeld (niet te hoog hoor). Geniet!
 2. Nomade Beach
  Nomade Beach is nieuw in Noordwijk en heeft een beetje Midden Oosterse sfeer en keuken. Heel eerlijk gezegd, ik ben er zelf nog niet geweest. Maar, het ziet er prachtig uit. Bartsboekje heeft hier al wel over geschreven en is enthausiast. Lees de blog hier.
 3. Dylans
  Wat is er nou fijner dan een beetje op stand dineren wanneer je samen met je vriend of vriendin een paar dagen weg bent. Dan ben je bij Dylans aan het juiste adres. Het restaurant van Alexander hotel, ook eigenaar van Alexander Beach, is een heerlijke plek om uitgebreid te tafelen. Je kan er hier een heerlijke avond van maken met zn tweetjes. Of de hele familie. Dat mag natuurlijk ook. Let op, de prijs is wel wat hoger, maar die betaal ik persoonlijk heel graag.
 4. Emma’s
  Nog zn fijne plek om lekker te dineren. Niet eten nee, dineren. Want een tweede avond moet er ook gegeten worden natuurlijk. Ga dan eens naar Emma’s. Een heerlijk restaurant waar je uitstekend kunt eten. Kleine tip, neem de proeverij!
 5. Mimmo
  Gewoon lekker een (niet te duur) hapje eten? Op de boulevard zitten genoeg restaurants! Maar, als ik er dan toch een moet kiezen, ga dan naar Mimmo’s. Mimmo’s is een heerlijk italiaans restaurant met een goede keuken (én niet te duur).
 6. Oud Noordwijkse kroeg: het Koffiehuis, daarna naar Home of het Zeepaardje
  Na het eten nog lekker een biertje willen drinken? Dan zijn daar ook genoeg plekken voor. Maar mijn persoonlijke favoriet is toch wel het koffiehuis. Hier komen veel Noordwijkers gezellig een biertje drinken. Heerlijke sfeer. Daarna nog even de hort op en dansen tot in de vroege uurtjes? Dan zijn de Home en het Zeepaardje de plek waar je moet zijn.

Activiteiten in Noordwijk

 1. Naar het strand (uiteraard)!
  Noordwijk staat bekend om de lange en brede stranden. Het water mag zo af en toe wat fris zijn, maar de temperaturen lopen de laatste tijd goed op in Nederland. Geniet hier dan ook lekker van. Vergeet je niet in te smeren!
 2. De Keukenhof
  In april en mei komen ontzettend veel toeristen naar deze plek. Niet zo gek, want de bollenstreek staat bekend om de bollen. Het is dan ook een prachtig aangelegd park. Maar probeer wel op dal dagen te gaan. Het kan namelijk ontzettend druk zijn in de Keukenhof.
 3. Bezoek 1 van de evenementen. Bijvoorbeeld Cirque du Soleil! Aanrader!
  Gedurende de zomermaanden worden er veel evenementen georganiseerd in Noordwijk. Een echte aanrader is Cirque du Soleil. Dit vindt 2x per jaar plaats. Hier worden ‘acrobatische’ kunsten uitgehaald op de boulevard. Ontzettend leuk en gezellig.
 4. Space Expo
  Geïnteresseerd in de ruimtevaart? In Noordwijk vind je ook Space Expo. Heel erg leuk als je met kinderen op stap bent.
 5. Bezoek Corpus
  Wat ook ontzettend leuk is voor kinderen is Corpus. Op ongeveer 20 minuten rijden is deze plek te vinden in Oegstgeest. Hier kunnen kinderen (en volwassenen) alles leren over het menselijk lichaam, zonder dat het ook maar 1 moment saai wordt.
 6. De duinen verkennen
  De uitgestrekte natuurgebieden rondom Noordwijk zijn natuurlijk de duinen. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en konijnen en vossen spotten. Na een dagje in de duinen ben je heerlijk tot rust gekomen. Zeker het bezoeken waard.
 7. Wateractiviteiten
  Ben je nogal actief? Leer dan eens (kite)surfen! De wateren en surfscholen rond noordwijk lenen zich hier goed voor. Je kunt ook een uurtje gaan varen of meedoen met activiteiten op het strand.
 8. Shoppen!
  Noordwijk is niet groot, maar er zijn een aantal leuke winkels te vinden. Ideaal voor de shopper. Deze zijn ook op zondag open en dat maakt het ideaal. Zeker wanneer het wat minder goed weer is.

Naast dat er in en rond Noordwijk genoeg te doen is, zeker bij goed weer, is er in de omgeving ook genoeg vertier. Zo ben je in ongeveer een half uur in Haarlem, Leiden, Den Haag en Amsterdam! De perfecte uitvalsbasis voor een weekje weg dus.

Maar naast eten en drinken bestaat je vakantie natuurlijk uit veel meer activiteiten. Maar wat is er in Noordwijk nou te doen?

Hotel tips!

 1. Huis ter Duin
 2. Hotels van Oranje
 3. Vesper Hotel
 4. Heeren van Noordwijck
 5. Golden Tulip Noordwijk

Opzoek naar een ander hotel? Bekijk het aanbod op Booking.com

Ga je toch liever voor een 100% zonzekere bestemming? Lees dan de blog over Senegal of Lanzarote!