Menu Sluiten

Weekend Vlieland

Het is het eerste weekend van september. Heerlijk nazomer weer, tijd voor een weekend Vlieland. Vlieland is één van de 5 waddeneilanden. Ken je ze nog? Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonikoog. Deze eilanden worden in de zomer overspoelt met Nederlandse en Duitse toeristen. Niet gek, je komt hier helemaal tot rust! Maar heel eerlijk, verder is er weinig te beleven op het eiland. Het is dus maar net waar je naar opzoek bent!

Overtocht

De overtocht vindt plaats vanaf het Friese Harlingen. Een oud havenplaatsje waar de boten richting Terschelling en dus ook Vlieland vertrekken. Om op Vlieland te komen heb je twee opties: de speedboot of de ferry. Met de speedboot ben je er in ongeveer 45 minuten. Wanneer voor de ferry kiest, doe je er z’n anderhalf uur over. Voor de actuele diensregeling, prijzen en meer informatie, kijk hier!

Vlieland

Zoals vermeld is Vlieland één van de 5 waddeneilanden. Het kenmerkt zich voornamelijk door rust. Dit is vaak ook de reden dat mensen hier komen. Hier komen voornamelijk natuurliefhebbers, gezinnen en stelletjes die opzoek zijn naar romantiek. De activiteiten zijn hier dan ook volledig op afgestemd.

Hotels en huisjes op Vlieland

Het weekend op Vlieland verbleven we in het WestCord Strandhotel Seeduyn ****. Een prima hotel, dat van alle gemakken is voorzien: locatie aan het strand, met de fiets zit je zo in het centrum, goed ontbijt, ruime kamers, schoon, gezellige bar, zwembad en een bowlingbaan.

Benieuwd naar meer hotels en huisjes op Vlieland? Bekijk ze op Booking.com

Toch liever naar een Nederlandse kustplaats op het vasteland? Wat dacht je van Noordwijk?