Menu Sluiten

Waarom Tunesië, nu het weer veilig is?

Tunesië, een mooi land in het noorden van Afrika. Direct onder Spanje en naast Marokko. Het is nu relatief veilig in Tunesië na dat er enkele jaren geleden een aanslag werd gepleegd. Pijnlijk genoeg kwamen vele toeristen kwamen om het leven. Na deze aanslag reisden weinig (Nederlandse) toeristen meer af naar Tunesië. Volkomen logisch, want het reisadvies werd iets aangescherpt. De rust is gelukkig redelijk wedergekeerd en de Nederlandse touroperators en het ANVR willen weer investeren in dit vakantieland. Zo is er begin 2019 een meeting geweest met de minister van Toerisme van Tunesië, mensen uit het toerisme van Nederland en het ANVR. Sinds dit jaar staan de deuren dus weer volledig open en is Tunesië klaar om hordes toeristen te ontvangen.

Maar waarom Tunesië? Nou, wel om deze redenen!

Het is er weer veilig

Tunesië is veilig! Voor zover een land tegenwoordig natuurlijk veilig kan zijn. Uiteraard zie je hier en daar een beveiliger en is het minder veilig dan de meeste west-Europese bestemmingen. Maar ja, je kan zonder problemen over straat. Ga met gezond verstand over straat en laat je niet tegenhouden door enge verhlan.

Relatief goedkope vakanties

Door de korte vliegafstand (scheelt brandstog), de nog relatief lage vraag (als je het vergelijkt met Spanje of Turkije) en de lage kosten voor het hotel (de lonen etc. liggen hier een stuk lager) kan je voor een goede prijs al naar Tunesië toe. Je krijgt dus veel voor weinig. Maar, het is wel aan te raden om nét iets meer te betalen voor een nét iets beter hotel. Benieuwd naar 5 goede hotels in Tunesië? Wij hebben de selectie alvast voor je gemaakt.

Zo kan je al op vakantie voor 200 euro p. p.! 8 dagen! ALL INCLUSIVE! Met goede Zoover score! Zie bovenstaande link!

Prachtige culturele erfgoeden

Wat je niet snel verwacht, is dat Tunesië ook prachtige culturele erfgoederen heeft. Deze vind je vooral in de buurt van Monastir, Djerba en Sousse. Vooral de oude stad van Sousse voelt als een openluchtmuseum. Je vind hier onder andere het oudste klooster van Tunesië en een immense burcht. Tevens is Tunesië al in 800 v.C. gesticht. Dit zorgt dus voor veel pracht en praal.

Korte vliegafstand voor een zon zekere bestemming

2 uur en 55 minuten. Zo snel ben je in Tunesië. Voor een relatief zon zeker land is dit erg dichtbij. Ter vergelijking: Egypte en de Canarische Eilanden bereik je in ongeveer 4 en half uur. Wil je in december/januari weg? Dan loont het om ander half uur langer te vliegen naar Egypte. Maar anders is Tunesië een goede locatie om een zonvakantie te vieren. En die korte vliegafstand zorgt dus ook voor gunstigere prijzen..

De mensen zijn ontzettend blij dat je er bent

Jarenlang is het rustig geweest omtrent het toerisme. Nu Tunesië veilig is komt dit langzaamaan weer opgang. De Belgische en Franse toeristen komen er al weer eventjes en nu is het tijd voor de Hollanders. En ze zijn blij dat je er bent! Dat zal je snel genoeg merken wanneer je in Tunesië bent aangekomen.

Prachtige badplaatsen: Sousse, Port el Kantaoui en Hammamet

Nu je natuurlijk overtuigd bent van een vakantie naar Tunesië, wil je weten wat de beste plaatsen zijn om te verblijven. Sousse en Hammamet zijn zeer aan te raden. Zoals eerder beschreven is Sousse een mooie oude stad. In Hammamet vind je, naast een mooie oude stad, een prachtige onderwater wereld. In beide plaatsen heb je prachtige hotels aan kilometers lange zandstranden. Wil je voor luxe gaan? Dan is een verblijf in Port el Kantaoui aan te raden. De luxe vind je vooral door de jachthaven die hier gevestigd is. Het is dus maar net waar je (meer) van houdt.

Voordat je direcht je vakantie boekt naar Tunesie, nog even een paar kleine tips:

  • Een visum voor Tunesie is niet nodig
  • Wel dient je paspoort na terugkomst nog 6 maanden geldig te zijn
  • In de zomer is er een uurtje tijdsverschil
  • Ook in de zomer is de hitte dragelijk aan de kustgebieden
  • De beste reistijd is de lente en herfst
  • Er wordt betaalt met de dinar: 1 euro is ongeveer 2 dinar (makkelijke wisselkoers toch ;-))
  • Ga bedekt gekleed buiten de toeristische gebieden. Respect elkaars geloven. Dat willen we allemaal toch?