Menu Sluiten

Stedentrip Parijs

Parijs

Iedereen kent Parijs, dus daar zal ik niet teveel over vertellen (maar wel over het leuke hotelletje ‘Hotel Espace Champerret’ waar we in verbleven). Als je op tijd boekt, kan je al voor 35 euro heen en weer met de Thalys. Zo kom je uitgerust en snel midden in Parijs aan. Het is net iets sneller dan met het vliegtuig (incl. wachten op de luchthaven etc.) en veel sneller dan met de auto.

Lees ook: tips voor een stedentrip in Ljubljana

Bezienswaardigheden in Parijs

Eenmaal aangekomen in Parijs wil je natuurlijk het louvre, de Eiffeltoren, Arc de Troipmhe, Champs Elysee, Notre Dame, Seine & Monmatre zien. Logisch! Moet je ook zeker doen, maar vergeet niet dat de stad zoveel meer is dan allen deze bezienswaardigheden.

Ik ga jullie dus niet vervelen met eindeloze teksten over deze bezienswaardigheden in Parijs. Ga eens van de gebaande paden af en ontdek de mooie straatjes, pleinen, parken, bakkertjes & kleine eetcafeetjes.

En, heb je nog 1 of 2 dagen over? Breng dan ook een bezoekje aan Disneyland Parijs. Weet je zeker dat je er ook naar toe wilt? Hier bestel je de officiële kaarten direct.

Hotel Espace Champerret

Tijdens ons verblijf vebleven we in Hotel Espace Champerret. Een hotel dat naast de metro ligt! Ideaal! Hier heb je geen last van, alleen maar voordeel van. Binnen 15 minuten sta je midden in het centrum van Parijs.

De metro is sowieso een goede manier van vervoer in Parijs. Maar, vergeet ook niet veel dingen te voet te doen. In de staan naast handige tips, ook mooie wandelroutes. Vergeet deze niet. Zo zie je veel meer van de stad en kom je op plekken waar je anders niet was gekomen. Wij kwamen bijvoorbeeld bij een super schattige bakker terecht. Daar hebben we heerlijke Franse broden gekocht en opgegeten in een parkje tussen de locals.

Overigens, Hotel Espace Champerret is mooi ingericht. De kamers zijn wat aan de krappe kant, maar dat maakt niet veel uit. Eigenlijk slaap en ontbijt je hier alleen maar. Het was brandschoon en de inrichting was top. Meer heb je niet nodig!

Tips

Kort samengevat een paar tips. Zo maak je je stedentrip naar Parijs nog onvergetelijker.

  • Reis met de trein
  • Stippel wat routes uit en doe dingen te voet
  • Koop wel direct een metrokaartje voor het aantal dagen dat je gaat
  • Hotel Espace Champerret is een ideale uitvalsbasis. Niet te duur, niet mega veel luxe, maar een ontspannen verblijf