Menu Sluiten

Startpakket reis – wat is dat?

Startpekket

Wat is een startpakket reis?

Voor wie een rondreis wil maken en nog geen idee heeft hoe die eruitziet, is een startpakket reis perfect. Een starpakket reis bestaat uit een retourvlucht & een hotel voor de eerste (twee) nacht(en). Zo kom je aan op de plek van bestemming en heb je direct een overnachtingsplek. Door deze combinatie te boeken, krijg je vaak korting. Een win-win situatie dus. Je kan er uiteraard ook altijd voor kiezen op een hotel en vlucht los te boeken.

Aanbieders

Er zijn verschillende starpakket reis aanbieders. Grote spelers zijn onder andere TUI, 333travel en corendon. Het is belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor jou belangrijk is. Wil je de laagste prijs betalen? De snelste vlucht? Een directe vlucht? Voorkeur voor een hotel? Of wil je een andere vertrek- dan aankomstluchthaven? Controleer daarom altijd wat het beste bij jou past.

Wanneer is het aan te raden een startpakket reis te boeken?

Een startpakket is aan te raden wanneer je weet naar welk land je wilt, maar nog niet hoe je backpackroute eruitziet. Zo ben je verzekerd van een vlucht en hotel, maar heb je daarna alle vrijheid.

Voornamelijk voor de landen in Azie (Indonesie, Maleisie, Vietnam en Thailand) is het aan te raden. Deze landen zijn gemakelijk zelf te bereizen. Aanbieders bieden dan ook veelal deze landen aan

Houdt rekening met..

De vlucht en eerste overnachting zullen dan geregeld zijn, de overige must do’s niet. Zo dien je vaak een visum nodig te hebben. Vaak wordt dit niet geregeld via het startpakket. Controleer dus goed van te voren of je dit nodig hebt. Zo biedt visum.nl een goed overzicht van alle benodigde reisdocumenten.

Waar je ook zelf aan dient te denken, zijn de vaccinaties. Buten Europa (soms zelfs in Europa), is het aan te raden om je te laten vaccineren. Bij de GGD ben je hiervoor aan het juiste adres. Houdt er wel rekening mee dat het niet altijd een must is en laat je dan ook goed voorlichten door andere partijen (bijvoorbeeld KLM Health).

Als laatste is het aan te raden om te checken of je alle spullen in huis hebt. Tijdens je startpakket reis zal er geen reisbegeleiding aanwezig zijn. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Mis je nog reisspullen? Kijk dan hier voor een overzicht.

Wacht dus niet langer en boek die prachtige reis die je voor ogen hebt.