Menu Sluiten

Winterzon – Skip je winter dip – 7 beste bestemmingen

De zomer is bijna voorbij en het duurt niet lang voor de herfst en winter haar intreden doet. Persoonlijk vind ik het heerlijk om van de zomer in Nederland te genieten (logisch als je ongeveer naast het strand woont). Daarom kies ik er tegenwoordig voor om in de winter op vakantie te gaan. Dit heeft zo zijn voordelen. Maar je moet wel goed weten naar welke bestemming je gaat, want het is niet overal lekker weer. Daarom een overzichtje van de beste winterzon vakantie bestemmingen!

SKIP JE WINTERDIP

Egypte

Al jarenlang favoriet als winterzon bestemming. De vakanties zijn relatief goedkoop, hotels zijn goed en het weer is erg aangenaam. Daarnaast waan je je in een hele andere wereld dan de westerse. What’s not to like? Nou, sommige mensen maken zich wat zorgen om de veiligheid. Ik vind het het nergens voor nodig, maar op vakantie moet je wel volledig tot ontspanning komen. Mocht je dit niet fijn vinden, kies voor een andere bestemming. Maak je je geen zorgen? Dan kan je best een bezoekje brengen aan Egypte!

Kaapverdië

De bestemming die flink in opkomst is de laatste jaren. Niet zo gek met de uitgerekte zandstranden en goede (all inclusive) hotels. Het is dé winterzon vakantie bestemming. Het is iets verder vliegen waardoor de prijzen iets hoger liggen dan een vakantie naar Egypte. Maar de prachtige stranden, ontzettend vriendelijke bevolking, de temperatuur ligt nét iets hoger & rust maken dit meer dan goed.

Wil je je winterdip skippen in Kaapverdië? Bekijk dan het aanbod van TUI. Ze hebben het beste aanbod aan vakanties naar Kaapverdië.

Thailand

Dé backpack bestemming. Wil je niet backpacken? Dan is Thailand ook erg prettig om de winter dip te skippen. Door de luxe hotels tegen een lage prijs kan je hier het beste 2 of misschien wel 3 weken verblijven. De vluchten zijn relatief duur, de hotels goedkoper dan in Europa. En, de natuur en cultuur is prachtig. Het is bijna zonde om de hele dag in je hotel te verblijven.

TUI heeft een mooi aanbod van vakanties naar Thailand.

Gambia en Senegal

Iedereen heeft wel een beeld van West – Afrika. Ik ook toen ik in 2019 in Senegal terecht kwam. Maar de warmte en vriendelijkheid van de mensen heeft me positief verrast. Ook weer totaal anders dan Thailand, Egypte of Europa. Ben je nog nooit in Gambia of Senegal geweest? Het is zeker het bezoeken waard! En, je vakantie heeft bijna zeker goed weer!

Gambia

Senegal

Wil je naar Senegal of Gambia? Vlieg dan met TUI. Zij hebben een goed aanbod vakanties.

Verenigde Arabische Emiraten

Ze worden steeds populairder die Emiraten. Er wordt een hoop geld geïnvesteerd in het toerisme en in de ontwikkeling van hotels. Zeker Dubai loopt hierin voorop. Dubai kan je overigens perfect als stedentrip bestemming zien óf voor een week strand vakantie. Wil je meer cultuur van de Emiraten opsnuiven? Ga dan naar Oman! Oja, respecteer altijd de gebruiken van het land! Dit is toch anders dan die van de Westerse wereld.

Op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten? Kies dan voor een vakantie via TUI. Ze hebben het meest complete aanbod.

Mauritius

Wil je ongeveer 2 weken helemaal niks doen? Dan is Mauritius de perfecte bestemming. Het tropische eiland kan je binnen 1 a 2 dagen volledig zien. Het is namelijk niet veel groter dan de provincie Utrecht. Dit in combinatie met het tropische klimaat, de azuurblauwe zee, wuivende palmbomen en (onder)water excursies maken het een heerlijke relaxbestemming.

Naar het tropische Mauritius? Kies dan voor TUI!