Menu Sluiten

Online vakantie boeken – Tips

Online Vakantie Boeken

Veel mensen kijken er ieder jaar weer naar uit, vakantie! Lekker een aantal weken met z’n tweeën, het hele gezin, een aantal vrienden of de hele familie naar een zonnig oord. Of leuke stad. Of een rondreis maken. Hoe je vakantie er ook uit ziet, deze moet geboekt worden. Voorheen ging iedereen naar het reisbureau. De generatie onder de 25 kan zich dat bijna niet meer voorstellen. Tegenwoordig worden veel vakanties online geboekt. Vooral stedentrips, hotelovernachtingen en vliegtickets zijn hierin populair.

Tips voor het online boeken van je vakantie!

Online je vakantie boeken wordt steeds populairder. Volkomen logisch, want je regelt het allemaal vanuit je ‘luie’ stoel, kan alles zelf vergelijken en hoopt de beste deal eruit te slepen. Maar, door de bomen zie je het bos soms niet meer. Daarom hebben wij van Dé Online Reisassistent een aantal tips verzameld.

  1. Wil je een bepaald kamertype of hotel? Boek dan in januari of nog daarvoor. Het is goed mogelijk dat een kamertype of hotel erg populair is en dus snel vol. Zeker wanneer je met kinderen op vakantie gaat en bijvoorbeeld, een familiekamer wilt. Deze kamers zijn schaars (en helemaal in de vakantieperiodes). Zorg er daarom altijd voor dat je op tijd boekt. Vaak zijn een jaar van te voren de hotels al boekbaar. Wees er dan ook snel bij!
  2. Maakt het jou niet uitgaat waar je heen gaat? Boek dan zo laat mogelijk. Als je geen voorkeur voor een hotel en/of bestemming hebt, is het aan te raden zo laat mogelijk te boeken. Er zijn altijd wel kamers en stoelen vrij. Wacht daarom tot je de perfecte aanbieding ziet. Dit vergt wel wat meer speurwerk en tijd, maar vaak heb je dan wel de beste aanbieding.
  3. Ga je met kinderen op vakantie? Bereken altijd eerst je totaalprijs. Vaak worden kinderkortingen niet verwerkt in de prijzen waar mee geadverteerd wordt. Het is dus aan te raden, wanneer je met kinderen op vakantie gaat, om de totaalprijs te berekenen. Doe dit door naar je ideale hotel of reis te gaan, de leeftijd van de kinderen juist in te vullen op de website en op de knop ‘bereken totaalprijs’ te klikken. Zo kan je vakantie goedkoper uitvallen dan gedacht!
  4. Maak je gebruik van vergelijkingssites? Kijk dan altijd ook bij de touroperator of luchtvaartmaatschappij rechtstreeks. Als je je vliegticket of vakantie gevonden hebt via een vergelijkingssite, bijvoorbeeld Skyscanner of D-Reizen, dan is het aan te raden nog even bij de touroperator of luchtvaartmaatschappij zelf te kijken. Soms scheelt dit nog een paar 10tjes door de commissie die de vergelijkingssites verdienen. Heb je hier je perfecte vakantie gevonden? No worries, dan kan je direct boeken. Dé Online Reisassistent stuurt je door naar de touroperator.
  5. Kijk je bij de touroperator of luchtvaartmaatschappij? Kijk dan ook even bij vergelijkingssites. Het kan ook lonen om te kijken bij vergelijkingssites. Soms krijgen deze sites speciale aanbiedingen of berekenen ze geen boekingskosten, waar touroperators dit vaak wel doen. Kijk dus ook altijd even bij vergelijkingssites als je je ideale vakantie gevonden hebt.
  6. Zoek naar kortingen en speciale aanbiedingen! Als er gaan haast geboden is om je vakantie te boeken, wacht en zoek dan altijd naar speciale aanbiedingen. KLM heeft vaker per jaar de werelddeal weken, Corendon geeft zo nu en dan extra korting en TUI heeft de snelle boekersvoordelen. Zo kan je geld besparen op je vakantie. Is er toch haast geboden bij het boeken van je vakantie? Wacht hier dan niet op. Als jij blij bent met de prijs die je voor je vakantie mag betalen, doe het dan. Voor je het weet is de vakantie weg.
  7. D-Reizen en Vakantiediscounter zijn (online) verkooppartijen. Je vakantie wordt door een touroperator uitgevoerd. Houd hier rekening mee. Bij Dé Online Reisassistent horen we mensen vaak zeggen dat ze met de vakantiediscounter of D-Reizen op vakantie gaan. Eigenlijk verkopen D-Reizen en De Vakantiediscounter alleen de reizen, maar worden deze uitgevoerd door een andere parijt: Neckermann Reizen, TUI, Corendon of Sunweb. Je kan dit vergelijken met de Albert Heijn; de Appie verkoopt de producten van Knorr, Conimex en Coca Cola. De Albert Heijn is D-Reizen, Knorr is Neckermann Reizen. Wil je hulp bij het boeken van je vakantie.
  8. Maak gebruik van lijstjes die online staan. Er zijn zo ontzettend veel hotels met dezelfde kenmerken, ligging en faciliteiten. Soms maakt het dus niet uit of je nu in hotel A of B zit, zolang de zoover score goed is, ‘zal het wel goed zijn’. Om een beetje houvast mee te geven, zijn er veel bloggers die lijstjes hebben gemaakt met goede hotels. Wij hebben bijvoorbeeld een lijstje gemaakt voor de beste adult only hotels & familiehotels. Google vooral verder en doe ook inspiratie op bij andere websites.

Wij van Dé Online Reisassistent staan voor je klaar voor advies over je vakantie, maar ook als je al geboekt hebt, tips voor je bestemming dient te ontvangen of gewoon om ervaringen uit te wisselen.