Menu Sluiten

Vakantie Mauritius: witte stranden & een azuurblauwe zee

mauritius

Mauritius als vakantiebestemming

Witte stranden, palmbomen en een azuurblauwe zee. Welkom op Mauritius! Het is de perfecte bestemming voor een getaway van 2 weken. Kom hier helemaal tot rust!

Lees ook: Kleurrijk Senegal

Praktische informatie over Mauritius

  • Het is 3 uur later op Mauritius
  • Er wordt betaald met de Mauritiaanse Rupie (1 euro = +/- 40 MUR)

Bezienswaardigheden op Mauritius

Mauritius is geen heel groot eiland, maar heeft een prachtige natuur. De flora en fauna zijn hier fantastisch. Hier heb ik dan ook volop van genoten.

Binnen 1 dag kan je alle hoogtepunten van het eiland bekijken. Deze tour is dan ook een aanrader. Dit zorgt ervoor dat je meer tijd over hebt voor andere excursies. Wat je zult zien zijn de 7 kleurige duinen, de majestueuze waterval, reuze schildpadden & de Chamarel rumstokerij (incl. GRATIS proeven, zoveel je wilt)!

Iets waar je niet op uitgekeken raakt is het snorkelen. In Hotel Merville Beach kan dit 2 keer per dag gratis. In veel andere hotels waarschijnlijk ook, dus maak hier gretig gebruik van!

Wat het meest van de vakantie is bijgebleven, is het zwemmen met dolfijnen. In open water. Om 6 uur in de ochtend! Man, wat was dat vroeg, maar het dubbel en dwars waard. Doordat je zo vroeg hier naartoe gebracht wordt, is er nog geen enkele andere toerist en heb je de dolfijnen helemaal voor jezelf. In één woord FANTASTISCH! AANRADER!

Hotel Merville Beach

Tijdens ons verblijf op Mauritius verbleven we in Hotel Merville Beach. De prijzen voor een overnachting liggen op Mauritius vrij hoog, maar in dit hotel kreeg je waar voor je geld. Het wordt gewaardeerd als een 3* hotel, maar verdient eigenlijk net iets meer.

Leuk feitje over dit hotel, het is een van de eerste beach hotels op Mauritius. Je kan hier heerlijk genieten van de zon op het prachtige witte strand, waar het hotel aan grenst. Op de azuurblauwe zee kan je (GRATIS) ongeveer elke watersport beoefenen: windsurfen, stand up paddlen, kajakken en waterfietsen. Ook kan je er gratis 2x per dag snorkelen of vanuit de boot vissen spotten.

Wil je meer weten over dit hotel? Klik dan hier

Tips

Kort samengevat een paar tips. Zo maak je je vakantie naar Mauritius nog makkelijker en onvergetelijker.

  • Op maandag en woensdag is er een directe vlucht met Air Mauritius óf KLM naar Mauritius (dateert van 2019)
  • Ga hier naartoe als je volledig tot rust wil komen
  • Zwemmen met dolfijnen. Boek dit bij Hotel Merville Beach. Je zult er geen spijt van krijgen