Menu Sluiten

Leuk & Lekker Lanzarote

Lanzarote

Reisdatum: november 2017
Algemeen cijfer: 8.1
Temperatuur: 20 – 25gr
Beste reistijd: maart t/m oktober (maar in de winter is het ook aangenaam!)

Lanzarote als vakantiebestemming

Lanzarote ligt op zn 4.5 uur vliegen van Nederland. Neckermann heeft hier een goed aanbod hotels, appartement en resorts op Lanzarote. Het is al jaren een populaire bestemming voor veel Nederlanders, en ik snap nu wel waarom! Het is er ontspannen, veel cafeetjes en goede restaurants, ontzettend mooi & ook in de winter heerlijk weer.

Lees ook: Mannenweekend op Kreta

Praktische informatie over Lanzarote

  • Het is een uur eerder
  • 4G gaat gewoon uit je bundel
  • Hier komen al jaren veel toeristen, dus alles is goed geregeld
  • Als je een bustransfer geboekt hebt, moet je een stukje lopen vanaf de luchthaven voor je bij de bussen uitkomt. Schiet niet in de stress.

Bezienswaardigheden op Lanzarote

Op Lanzarote is het verboden om hoog te bouwen. Dit in combinatie met alle witte huizen zorgt het voor een prachtige uitstraling van het eiland. De wegen zijn goed & het is dan ook aan te raden om een auto te huren. Als je dit doet, kan je Lanzarote op je eigen tempo ontdekken, perfect! Het is dan ook aan te raden om dit te doen ipv losse excursies te boeken.

De meest bekende bezienswaardigheden, zijn de ontwerpen van César Manrique: Mirador del Rio& Jameos del Agua. Deze bezienswaardigheden kan je het beste combineren en zelf naar toe rijden. Wil je dit niet, dan worden er uiteraard excursies georganiseerd.

Lanzarote is een vulkanisch eiland. Dit zorgt voor een prachtige natuur. Ook zorgt het ervoor dat er wijn verbouwd kan worden. Zelf heb ik dit niet gezien, maar het schijnt heel leuk te zijn om hier een kijkje te nemen. Wel zijn we door de wijnplantages gereden, heel mooi aangelegd en gaaf om te zien.

Rondom de vulkaan wordt er een tour georganiseerd en wordt het een en ander over de vulkaan verteld. Ga dit vooral doen. Het klinkt saai, maar het is net alsof je over een maanlandschap rijdt! Indrukwekkend! En dat het nog zo heet binnen in de vulkaan is, demonstreren ze door gras in een opening te gooien, dat direct verbrandt.

SENTIDO AEQUORA Lanzarote

Tijdens ons verblijf verbleven we in SENTIDO AEQUORA Lanzarote. Een ruim opgezet park met 2 zwembaden: 1 uitsluitend voor volwassenen en 1 voor iedereen. Eerlijk gezegd, ideaal!

Tips

  • Huur een auto! De wegen zijn er perfect voor
  • Koop een combiticket voor alle bezienswaardigheden van César Manrique