Menu Sluiten

Kamperen in Oostenrijk

Oostenrijk

Tent in de auto, dakkoffer op het dak & rijden maar. Tijd om 2,5 week te kamperen in Oostenrijk!

Oostenrijk stond niet direct bovenaan ons lijstje van bestemmingen. Eigenlijk zouden we 3 weken naar Jordanie gaan. Auto huren en het land verkennen. Maar door een welbekend virus is deze reis helaas niet doorgegaan. Daarom zochten we het dichterbij huis (we hebben het over zomer 2020) & een plek die je aan kan rijden. Duitsland, Frankrijk, Italie (viel al snel af i.vm. de situatie daar), Kroatie, Oostenrijk of Slovenie behoorde tot de optie. In eerste instantie was het idee om naar Slovenie te gaan, maar aangezien dat land gesloten bleek, werd het second best: Oostenrijk! Tijdens deze vakantie deden we 3 heerlijke campings aan. En daar hebben we geen moment spijt van gehad..

Oostenrijk

Normaal gesproken ga ik ieder jaar op wintersportvakantie naar Oostenrijk. Maar wat is het PRACHTIG zeg in de zomer! Oostenrijk staat natuurlijk bekent om de bergen, meren en, in de winter, besneeuwde pistes.

Maar, de winsterse neerslag zorgt ervoor dat de pistes in de zomers prachtig groen zijn, je bovenop de bergen prachtige vergezichten hebt, de idilische plaatsen zoals Hallstatt misschien nog wel magischer zijn en de bergpassen die je rijdt letterlijk hoogtepunten van je vakantie is!

Overnachten in Duitsland

Hoteltip: . Goed eten, heerlijke bedden, 3 minuten van de snelweg af!

Op woensdagmiddag (ideaal!) begon onze vakantie. Werk afronden, laptop’s dicht, laatste spullen in de auto en rijden maar! We hebben er voor gekozen om de heenreis in twee delen te doen. Zo konden we op woensdagmiddag rond 15.00 gaan rijden, zodat we rond 20.00 halverwege zouden zijn. Dit zorgt voor een relaxtere start van je vakantie. En hij begint ook eerder ;-).

Wolfgansee (am camping Wolfgangblick)

Camping: am Wolfgangblick.

Onze eerste stop: de Wolfgangsee! Gezien de huidige situatie hadden we niet verwacht dat het zo druk zou zijn. Wat bleek, de campings waren vol. En wij, naief als dat we waren hadden niks geboekt. Want het zou wel rustig zijn, dachten wij. Gelukkig vonden we een camping waar we konden verblijven: mooie plek direct aan het meer, maar verder weinig faciliteiten. Ach, daar is de prijs naar en wat heb je nodig? Het sanitair was schoon en netjes, de plek groot genoeg en er was een winkeltje waar je ook je ontbijt kon halen, een biertje kon drinken en een pizza kan eten. Prima toch? Ik zou er geen 3 weken gaan staan, maar 5 dagen was top!

De omgeving van de Wolfgangsee is prachtig; je kan er prachtig wandelen, luieren aan het meer of een van de grotere plaatsen bezoeken. Breng eens een bezoek aan pitoresk Sankt Wolfgang im Salzkammergut, ga met de trein de bergen in of ga dineren in Strobl. Wij zijn zelf vanaf Reith om het meer heen gelopen naar Sankt Wolfgang in Salzkammergut. Een heerlijke wandeling van zn 4 uur.

Hallstatt

Hallstatt ligt op een uurtje rijden van de Wolfgangsee. Wat een prachtig dorpje zeg! Ik snap wel dat de makers van Frozen het dorp Arendelle op Hallstatt hebben gebaseerd.

Verdwaal door de pittoreske straatjes, park een bergtreintje de hoogte in om van het uitzicht te genieten en lunch aan de Hallstattersee. Genieten!

Hallstatt

Tijd voor onze volgende stop, de Ossiachersee!

Ossiachersee (camping Berghof)

Camping: Camping Berghof

De Ossiachersee ligt nabij de Sloveense grens. Een heerlijk gebied waar veel te beleven is. Vanaf de Ossiachersee kan je de bergen in (skien!), over prachtige passen rijden, en heerlijk genieten van het meer.

Grossglockner

Een van de uitstapjes die je kunt doen vanuit de Ossiachersee is naar de Grossglockner. Dit is de hoogste berg van Oostenrijk. HEt is vanuit de Ossiachersee een eindje rijden hier naar toe, dus vertrek op tijd.

Het gebied rondom de Grossglockner is indrukwekkend en prachtig. Neem dan vooral ook je tijd hiervoor. Je kunt er zelfs twee dagen voor uit trekken. Stop onderweg en geniet. Ga er wel vanuit dat je soms moet wachten om de echte top te bereiken, zeker wanneer het toeristiche seizoen is begonnen. Ook kan het, door de hoogte, vrij koud zijn. Houd hier rekening mee!

Zell am Ziller (Camping Aufenfeld)

Camping: Camping Aufenfeld

Zell am Ziller staat bekend als wintersport bestemming, logisch! Maar, geloof me, ook in de zomer kan je hier goed vertoeven. Over het algemeen is het in deze regio het meest lekkere weer van Oostenrijk.

Dat het een wintersport bestemming is, heeft in de zomer grote voordelen. Je kunt prachtig wandelen over de groene vlaktes, in de bergen. De hypermoderne liften zorgen ervoor dat je in een mum van tijd boven bent.

Olympisch Park in Innsbruck

In 1964 worden de Olympische winterspelen gehouden in Innsbruck. Voor Nederland is dit geen mega succesvolle editie. ‘We’ vero slechts 2 medailles.

Vandaag de dag is het Olympisch Park te bezoeken. Voornamelijk de springschans, de Bergisel-schans Innsbruck, maakt ontzettend veel indruk. Deze wordt nog jaarlijks gebruikt. Dit is namelijk een van de vier locaties van het Internationale Vierschansentoernooi. Kom graag nog een keertje terug om een wedstrijd hiervan bij te wonen!

Swarofski Museum

Zondagmiddag, omgeving Innsbruck. De winkels zijn gesloten, het weer is niet fantastich dus wat ga je doen? Een tip, ga naar het Swarofski museum genaamd Kristallenwelt. De naam zegt het al, het is een wereld (museum) gemaakt van kristallen. Prachtig om te zien! Voor kinderen is er een heuze speurtocht en kunnen een kristal verdienen wanneer ze de speurtocht volbrengen. Een aanrader!