Menu Sluiten

De 10 meest handige reisartikelen

Suitcase

Reis essentials zijn producten die je eigenlijk elke reis of vakantie nodig hebt. Naast de gebruikelijke kledij heb je natuurlijk meer producten nodig voor een geslaagde vakantie. Als je deze producten goed bewaart, heb je ze voor je volgende vakantie of reis weer. Goed voor het milieu én de portemonee. Wij van Dé Online Reisassistent hebben de 12 meest voorkomende reis essentials verzameld. Of je nu op vakantie gaat of een lange reis gaat maken, deze dingen kan je altijd goed gebruiken!

  1. Hamamdoek | Een hamamdoek als reis essential? Ja zeker! Deze doek is niet zwaar, dus perfect voor in je backpack als handdoek. Als vrouw kan je deze ook goed omslaan wanneer je een geloofsgebouw binnengaat. Heb je nog geen hamamdoek? Kijk dan hier.
  2. Slotje | Een slotje kan je goed gebruiken om je koffer of backpack te beveiligen. Zo kan de schoonmaak(s)ter of andere ongenodigde gasten niet bij je spullen. Nog geen slotje voor je koffer of backpack? Kijk dan hier.
  3. Eerste hulp kit | Je hoopt het niet nodig te hebben, maar zorg ervoor dat je dit altijd bij je hebt. Net als paracetamol, blarenplijsters, diarree remmers en andere medicatie. Op deze manier kan je hopelijk meer ellende voorkomen. Nog geen eerste hulp kit in huis? Een kleine eerste hulp kit is bij de Kruidvat te koop.
  4. Waterfles | Een waterfles kan je in het buitenland altijd goed gebruiken. Vaak is water uit de kraan niet drinkbaar in het buitenland. Zo kan je een grote fles water in het buitenland kopen en dit overgieten in je waterfles. Op deze manier heb je altijd water bij je. Heb je nog geen waterfles? Kijk dan hier.
  5. Powerbank | Tegenwoordig kan je niet meer zonder je telefoon. Nog even snel een foto maken in de jungle, een filmpje van de kinderen die aan het spelen zijn op het strand of nog even opzoeken waar dat ene leuke restaurantje ook al weer zat. Telefoon leeg. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Neem dan altijd een opgeladen powerbank mee. Nog geen powerbank? Kijk dan hier.
  6. Waslijn | Een waslijn? Ja, zeker! Zeker als je wat langer op reis of vakantie gaat is dit ideaal. Zo kan je je gewassen kleding gemakkelijk laten drogen. Hierdoor hoef je minder kleding mee te nemen in je koffer of backpack. Nog geen waslijn? Deze zijn al voor een paar euro te koop bij de Albert Heijn.
  7. Wereldstekker | Al ga je naar Engeland heb je ook een wereldstekker nodig. Kijk daarom van te voren altijd goed of je deze nodig hebt. Zo kom je op de plek van bestemming niet voor te verrassingen staan. Heb je er nog een nodig? Kijk dan hier.
  8. Reisspellen | Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar vergeet ook niet reisspellen mee te nemen! In de avond onder het genot van een drankje een spelletje spelen is voor mij ook echt vakantie. Nog een nieuw kaartspel of handspel nodig? Kijk dan snel bij de Intertoys.
  9. Zonnebril | Waarschijnlijk heb je hier allang aan gedacht, maar een zonnebril dien je eigenlijk altijd mee te nemen op vakantie. Oók wanneer je naar een regenachtig land gaat. Straks gaat de zon ineens schijnen en dat kijkt vervelend gedurende het autorijden. Heb je nog een nieuwe nodig? Kijk dan hier.
  10. Nekkussen | Op de luchthaven zie je reizigers vaak rondlopen met zn kussen. Persoonlijk vind ik het heerlijk om dit om te hebben in het vliegtuig. Zo slaap je toch een stuk lekkerder. Heb je er zelf nog geen een? Kijk dan hier.