Menu Sluiten

De mooiste bloemeneilanden

Traditiegetrouw vindt in augustus het bloemencorso plaats in de bollenstreek. Dit bloemen evenement trekt jaarlijks vele bezoekers die naar de prachtig versierde bloemwagens kijken. Waar de bollenstreek in Nederland bekent staat om de bloemen en dan vooral de tulpen, zijn er nog veel meer plekken op de wereld waar je prachtige bloemen kunt bekijken. Vandaar een lijstje van 5 bloemeneilanden waar je van prachtige bloemen kunt genieten, ook binnen Europa.

Bloemeneiland Italië – Gargano

In Italië vind je de Bloemenriviera, die loopt van Frankrijk tot aan Toscane. Maar onze voorkeur voor een vakantie waar je van de bloemen en natuur kunt genieten gaat toch uit naar de hak van Italië. Hier vind je onder andere het schiereiland Gargano. Daar groeien meer dan 2000 soorten planten, waaronder 82 type orchideeën.

Corfu

Misschien een verrassend eiland in deze lijst maar, wie kent ze niet. De prachtige foto’s van de grote bougainvilles op het eiland Corfu. Door de noordelijke ligging van dit eiland heerst hier een heerlijk klimaat voor de flora en fauna. De beste reistijd om Corfu te bezoeken is dan ook juni, wanneer alle bloemen volop in bloei staan.

Costa Rica

Ben je bereidt buiten Europa te reizen? Vlieg dan naar het bloemeneiland Costa Rica (vrij vertaald Rijke Kust) in Midden Amerika. Door de ligging vind je hier ontzettend veel regenwoud. 25% van het oppervlakte van Costa Rica is beschermd natuurgebied, perfect! Daar kunnen veel landen nog een voorbeeld aangeven.

De Azoren

Eén van de twee Portugese bestemmingen in deze lijst. De Azoren winnen de laatste jaren flink aan populariteit op de Nederlandse markt. Niet zo gek als je bedenkt dat je hier flink van de natuur kunt genieten. Door de gunstige ligging hangt hier een constant klimaat dat er voor zorgt dat het erg groen is.

Madeira

Hét bloemeneiland! Op Madeira vind je prachtige flora en fauna waar je als natuurliefhebber volledig van kunt genieten. Naast de prachtige natuur is er ook een ontzettend mooi aangelegde botanische tuin in het centrum van de hoofdstad, Funchal. Ben je gek op bloemen, natuur en wandelen? Dan is Madeira de plek voor jouw volgende vakantie!

Benieuwd naar meer inspiratie? Lees onze blogs!