Menu Sluiten

(Apres)Ski in Hinterglemm

Wintersport Hinterglemm

Reisdatum: maart 2019
Algemeen cijfer: 8.1
Temperatuur: -5 / +10 gr
Beste reistijd: in de winter

Hinterglemm als wintersport bestemming

Hinterglemm, oh Hinterglemm, ik mis je! Wanneer je vanuit Duitsland Oostenrijk binnen komt rijden, rijd je binnen een uur Hinterglemm binnen. Een dorp, dat samen met Saalbach, zn 3000 inwoners telt. Maar, in de wintermaanden, wanneer de sneeuw is gevallen, er duizenden toeristen mag ontvangen. Dit zorgt er dan ook voor dat Hinterglemm een bruisend dorp is, met mooie skipistes, apres ski mogelijkheden en prachtige hotels.

Skien in Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm (het is een gemeente, twee dorpen), is verbonden met Fieberbrunn en Leogang. Dit zorgt ervoor dat er zn 70 liften en 270km skipiste te vinden zijn in deze regio. De plaats ligt op 1000 meter hoogte. Het is dus relatief laag. Gletsjer skien is hier dus ook niet mogelijk.

Zelf heb ik niet geskied, maar veel van de mensen met wie ik in Hinterglemm was wel. Het heeft blauwe pistes, ideaal voor de beginner. Ook is er 110km rode piste en 20km zwarte piste te vinden.

Apres ski in Hinterglemm

Er zijn 2 goede apresski tenten te vinden in Hinterglemm: Goassstal en schwarzacher. De Goasstal is een apresski tent zoals je verwacht. Het is groot, een internationaal publiek en de sfeer is goed. De schwarzacher is wat minder grootschalig, maar misschien nog wel leuker dan de Goassstal. Hier wordt heerlijk gefeest en gedanst. Echter, het lijkt erop dat het niet van oorsprong een apresski tent is, maar een restaurant of bar. Hierdoor duurt het soms lang met het halen van drankjes. Iets waar Goassstal wel goed voor elkaar heeft.

Naast de apresski is het ook mogelijk om na het eten flink door te zakken. Je kan er voor kiezen om dit in Saalbach te doen (kost zn 30euro met de taxi), of gewoon in Hinterglemm. Hier zijn de Tanzhimmel, Biker Bar en The Club te vinden. Stuk voor stuk leuke (nacht)clubs.

Hotel Reisinger

Gedurende ons verblijf verbleven we in Hotel Reisinger. Een hotel wat niet duur is, en dat is ook te zien. de Zoover recensies schommelen rond de 6. En verwacht dit dan ook. Voor het geld dat je ervoor betaald, mag je echter een 7 verwachten. Het hotel is alleen te boeken op basis van halfpension. Het eten is niet van goede kwaliteit, maar prima te doen. De kamers zijn netjes, zeer ruim maar gedateerd. Voor het geld ok, de locatie PERFECT (midden in het dorp en ongeveer naast de skiliften), maar daar blijft het dan ook bij.

Liever in de winter naar de zon? Ga dan eens naar Senegal