Menu Sluiten

All Inclusive Senegal

Senegal

All Inclusive Senegal is heerlijk weer (ook in de winter), vriendelijke bevolking en de echte Afrika experience. Senegal is nog geen bekende vakantiebestemming onder de Nederlanders. Ze geven vaak de voorkeur aan Gambia. Enigszins logisch! Gambia is al wat bekender onder de Nederlanders & er wordt Engels gesproken. Maar ga alsjeblieft een keer naar Senegal. Het land heeft sinds een paar jaar een gloednieuwe (westerse) luchthaven, waardoor de transfertijd naar je accommodatie slechts 40 á 50 minuten is.

Tijdens de rit naar je hotel kijk je al je ogen uit. Wij reden over de gloednieuwe (tol)weg die door de Chinezen is aangelegd, waarna we over minder goede wegen reden. Hier zie je prachtige en kleurrijke vrouwen hun koopwaar verkopen langs de weg, paard en wagens die nog rondrijden en houten huisjes. Het is verre van Europa, maar prachtig om alle kleuren, dankbare en vrolijke mensen en mooi natuur te zien.

Lees ook: Lekker & Leuk Lanzarote

Praktische informatie over Senegal

  • Er is 1 uur tijdsverschil
  • Er wordt betaald met de CFA-Frank (1 euro = +/- 600 CFA )
  • Mensen zijn heel vriendelijk, maar laat het ze duidelijk weten wanneer je niet gediend bent van hun diensten

Bezienswaardigheden in Senegal

Er zijn een aantal dingen die je kan doen als je in Senegal bent. Een Safari in Bandia, het Roze Meer bezoeken, een dag naar Dakar en sla zeker Ile Goree niet over. Vooral die laatste excursie heeft veel indruk achter gelaten.

Op Safari in Senegal

Het nationale symbool van Senegal is de leeuw. Deze vind je echter niet in het Safaripark Bandia. Je vindt de leeuw alleen in het oosten van Senegal. Desalniettemin kan je prachtige dieren spotten in safaripark Bandia: giraffen, zebra’s, krokodillen en neushoorns. De dieren komen oorspronkelijk niet uit Senegal, maar zijn vanuit Zuid Afrika er naar toe gebracht.

Het Roze Meer

Het roze meer dankt haar naam aan de kleur die het krijgt door de hoge hoeveelheid zout in het water. Wanneer de zon goed schijnt, krijgt het een prachtige roze kleur. Vroeger leefde men hier van de visserij, maar door de toename in de hoeveelheid zout, stierven de vissen uit. Nu leven de mensen van het zout wordt gewonnen en verkocht.

Zelf is het roze meer niet heel speciaal. Maar wat de excursie zo uniek maakt, is dat er na het bezoek aan het roze meer, je een stuk van de Parijs Dakar rally rijdt! Gaaf, cool en heel indrukwekkend. Dit is echt een aanrader!

Dakar & Ile Goree

Dakar, de hoofdstad van Senegal telt zn 5 miljoen officiële inwoners. Al zie je niet veel van de stad zelf, krijg je wel goed mee hoe het er in de stad aan toe gaat. Je hebt een gedeelte dat ontzettend rijk is, maar ook een gedeelte dat weinig geld heeft. Dakar is een prima extra tussenstop als je op weg bent naar Ile Goree

De meeste mensen weten dat de Nederlanders vroeger veel slaven verhandeld hebben. Ile Goree is een eilandje voor de kust van Dakar, waar vandaan dit gedaan werd. In totaal zijn er zn 20miljoen!! 20 miljoen!! Mensen vanuit Ile Goree naar Zuid Amerika, Europa en Azie gebracht om daar te gaan werken. Super indrukwekkend als je daar rond loopt en hier wat van mee krijgt.

Hotel Royal Horizons Baobab – Het beste all Inclusive hotel van Senegal

Hotel Royal Horizons Baobab is eigenlijk niet een hotel dat je in een land als Senegal verwacht. Het is een westers, van origine Frans hotel. Alles was hier ontzettend goed. Het personeel onwijs vriendelijk, het eten goed en smaakvol, de kamers prachtig ingericht, professionele animatie, alles ruim opgezet, een onwijs mooi ingerichte tuin, veel laagbouw en ruime bungalows.

Uiteraard zijn er ook wat verbeterpunten. Omdat het van origine een frans hotel is, is de animatie grotendeels in het Frans. Daarnaast is het eten, zoals je misschien wel verwacht bij een buffet, soms wat afgekoeld. Desalniettemin smaakt het ontzettend goed!

Wil je meer weten over dit hotel? Klik dan hier

Tips

Kort samengevat een paar tips. Zo maak je je vakantie naar Senegal nog onvergetelijker.

  • Als je gewend bent aan westerse standaarden, boek een goed hotel. Hotel Royal Horizons Baobab is hier perfect geschikt voor.
  • Pin direct op de luchthaven. Er zijn niet heel veel pinautomaten.
  • Stel je in op Afrika. Het land is prachtig, maar geen Europa.